VENTILATIE
VENTILATIE
AIRCONDITIONING
AIRCONDITIONING
DRINKWATERTECHNIEK
DRINKWATERTECHNIEK
GASTECHNIEK
GASTECHNIEK

LOODGIETERS- EN INSTALLATIEBEDRIJF HESSEL POSTMA

WIJ ZORGEN VOOR EEN GEZOND LEEFKLIMAAT

Waar komt drinkwater vandaan en waarom kunnen wij het in ons land consumeren? Hoe kunt u energie besparen met een airco? Waarom is frisse lucht zo belangrijk voor uw gezondheid? De vakmensen van Loodgieters- en installatiebedrijf Hessel Postma zijn bekwaam om al uw vragen op het gebied van de installatietechniek te beantwoorden en u van een advies op maat te voorzien!

Proost met drinkwater

24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar komt drinkwater onze huizen binnen. Dat geluk hebben we. Wie zorgt ervoor dat het daadwerkelijk uit uw kraan stroomt? We zorgen ervoor dat het drinkwater bij binnenkomst met behoud van kwaliteit en voldoende volume bij u aan alle tappunten wordt geleverd.

Onze diensten in waterinstallaties:

 • Berekenen en ontwerpen van woning- en bedrijfsinstallaties
 • Ergonomische toepassingen (speciale bediening voor mindervaliden)
 • Veiligheidsdoeleinden (brandblusvoorzieningen, oogdouches)
 • Uitvoering van onderhoud en inspecties
 • Risicoanalyse ter voorkoming van de legionellabacterie


‚ÄčIs uw huis van voor 1960? Dan heeft u waarschijnlijk nog leidingen van lood. Lood kan oplossen in stilstaand water. Dat is niet gunstig voor de kwaliteit van het drinkwater. U kunt twee dingen doen:

 • De leidingen laten vervangen door een installateur
 • De leidingen altijd goed laten doorstromen voordat u water drinkt of gebruikt om te koken. Voor baby’s is het in geval van loden leidingen beter om flessenwater te gebruiken.

Ik heb een vraag over drinkwater

Frisse lucht voor uw gezondheid

Moderne huizen zijn kierdicht. Dat is goed, maar daardoor moeten we wel zelf ventileren. Vuile lucht het huis uit en verse, schone lucht het huis in. Goede ventilatie zorgt ervoor dat bewoners minder last hebben van allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van de slijmvliezen. Ventilatie kost wat energie, maar het is zeker geen verspilling: uw gezondheid is niet in geld uit te drukken.

U kunt besparen door een WTW-unit te laten installeren. Deze unit wint warmte uit de vervuilde lucht terug en deze word weer gebruikt voor de nieuwe verse lucht. Zo verbetert u de ventilatie van uw woning en bespaart u in de kosten.

Ik heb een vraag over ventileren

Duurzaaam koelen en verwarmen:

Wist u dat u geld kunt besparen met een airconditioning? Airco’s zorgen niet alleen voor verkoeling, maar dit concept vindt zijn toepassing eveneens in de zgn. warmtepomp en kan worden ingezet als cv-systeem. Dat betekent dat ze ook warm tapwater in de badkamer, keuken en zelfs de vloerverwarming kunnen opwarmen en laten koelen.  Loodgietersbedrijf Hessel Postma bekijkt graag samen met u welke toepassing het meest geschikt is voor uw woning of bedrijfspand.

Ik heb een vraag over airco/warmtepompsystemen.

Veiligheid op de eerste plaats met aardgas

De energiebron aardgas wordt dagelijks nog veel gebruikt. Het geeft ons energie, maar is ook een gevaarlijk gas. Het kan explosies veroorzaken. Ook het onderhoud van gastoestellen is belangrijk, als het hier misgaat kan het gevaar voor koolmonoxide ontstaan. Dit gas is moeilijk te traceren omdat het geur, smaak en kleurloos is.

Voor uw veiligheid is het belangrijk om installaties te laten uitvoeren door een erkend installateur die werkt volgens strenge normen. De rol die Loodgietersbedrijf Hessel Postma in installaties vervuld is:

 • Berekenen en ontwerpen van installaties tot en met 130 KW
 • Installeren en onderhouden van gasapparatuur
 • Uitvoeren van periodieke inspecties aan apparatuur en installaties
 • Berekenen en ontwerpen van rookgasafvoersystemen
 • Berekenen en installeren van luchttoevoervoorzieningen voor verbrandingstoestellen

Ik heb een vraag over gastechniek

Wilt u weten of Loodgietersbedrijf Hessel Postma van uw project ook een succes kan maken?

Doe direct uw voorstel